Sydøsteuropa

Sydøsteuropa er en geografisk region i Europa, som primært består af Balkanhalvøen. Suveræne stater i regionen er i alfabetisk rækkefølge: Albanien, Bosnien-Herzegovina, Bulgarien, Kroatien, Cypern, Grækenland, Kosovo, Makedonien, Moldova, Montenegro, Rumænien, Serbien og delvist Italien, Slovenien og Tyrkiet. Disse grænser kan variere betydeligt alt efter politiske, økonomiske, historiske, kulturelle, etniske og geografiske overvejelser.

Den første gang, begrebet Sydøsteuropa blev benyttet, var da den østrigske videnskabsmand Johann Georg von Hahn (1811–1869) benyttede det som et bredere begreb end det traditionelle Balkan.

Denne definition er baseret på Balkanhalvøen touchless toothpaste dispenser. De lande der beskrives som værende helt en del af Balkan er: Albanien, Kosovo clothes defuzzer electric, Bosnien-Herzegovina, Bulgarien, Makedonien og Montenegro. Lande der delvist er en del af Balkan er: Kroatien, Grækenland, Italien, Rumænien, Serbien, Slovenien og Tyrkiet.

Syditalien har historisk set genetiske bånd til Balkan da det var en del af Oldtidens Grækenland, og da der findes flere minoritetssprog i Syditalien og Norditalien, der er baseret på Balkans sprog.

Øst-traki i Tyrkiet, som er området umiddelbart nord for Bosporus, det består af 3 % af Tyrkiets areal.

admin